Patient Information

BalanceWear® vesten, er et unikt hjælpemiddel ved balance- og koordinationsproblemer. Vesten giver ved et diskret vægtsystem, information til nervesystemet, og herved påvirkes balanceevnen. Fleksible vægte placeres på vesten, med et velcrosystem. Vesten er nem at bære og der findes to modeller – en med lændebælte – og en uden.Typiske lidelser, hvor BalanceWear® kan hjælpe:

  • Sclerose
  • Ataxi
  • Parkinson
  • Apopleksi
  • Neuropati
  • Ældre med balanceproblemer
  • Cerebral Parese (gælder også børn)

Et forløb hos en BalanceWear® certificeret fysioterapeut, vil typisk strække sig over to konsultationer. Ved første konsultation (ca. 1,5 times varighed) bliver man grundigt undersøgt samt testet og får afdækket de balancemæssige problemer.

Herefter bliver man iført en prøvevest, som justeres indtil balancen er optimalt forbedret. Hvis man responderer positivt på vesten og ønsker at købe den, går den efterfølgende konsultation med at indstille den individuelle tilpasset vest. Vesten skal løbende justeres - første gang efter ca. 3 måneder. (dette er ikke inkluderet i salgsprisen).Man skal forvente en tilvænningsperiode når man får sin vest og typisk starter man med at bærer vesten et par timer daglig. Dette optrappes gradvist.

Flere kommuner har bevilget vesten til borgere, under § 112; ”Bekendtgørelse om hjælp til anskaffelse af hjælpemidler og forbrugsgoder efter servicelov.”Skodsborg Fysioterapi er som den første fysioterapiklinik i Europa, certificeret i undersøgelse, testning og montering af BalanceWear®. Efterfølgende er flere klinikker i Danmark og i Sverige blevet certificerede (se under ”find klinik”).

Det er også på Skodsborg Fysioterapi klinik certificeringen af nye fysioterapeuter finder sted.Video:Belinda, der har MS: https://youtu.be/ZIwXBo8jmNITeresa, der har Ataksi: https://www.youtube.com/watch?v=WB-pnSxqjrM&feature=youtu.beHanne, der har Polyneuropati: https://youtu.be/yxZLth-4JkE